پتروشیمی مارون
پتروشیمی مارون با هدف انجام الفین هفتم در زمستان ۱۳۷۷ تأسیس شد. این طرح دارای توانایی تولید ۱.۱ میلیون تن پلیاتیلن در سال است. در این شرکت گاز اتان (+C۲) از گاز طبیعی بدست میآید که در نتیجه انجام فرآیند خاصی روی این گاز، فرآوردههای شیمیایی و پلیمری و مواد الفینی حاصل میشوند. این شرکت با بهره بردن از کارخانه بازیابی اتان، اقدام به تولید انواع محصولات شیمیایی و پلیمری میکند.
شرکت پتروشیمی مارون در سال ۱۳۸۵ مورد بهرهبرداری قرار گرفت و در سال ۱۳۸۷ به بخش خصوصی تحویل داده شد. در ادامه این پتروشیمی تولید سالیانه ۰.۳ میلیون تن پلیاتیلن سنگین، ۰.۳ میلیون تن پلی پروپیلن، ۱.۱ میلیون تن اتیلن، ۰.۲ میلیون تن پروپیلن و بیش از ۴۴۳ هزار انواع گلایکول را تجربه کرد. در نتیجه این فعالیتها این شرکت امروزه یکی از بزرگترین پتروشیمیهای ایران به شمار میرود که در تور فناورانه پتروفن زون با مرکز گسترش اینترنت اشیا ایران نیز همکاری کرده است.
تعداد کارمندان
شرکت پتروشیمی مارون یکی از بزرگترین پتروشیمیهای ایران محسوب میشود که با هدف رسیدن به اهداف خود در زمینه بازدهی تولید شروع به جذب نیرو کرده است. این شرکت دارای ۵۰۰ کارمند رسمی و حدود ۱۸۰۰ کارگر پیمانکاری میباشد.
مدیر عامل
دکتر امین امرائی مدیر عامل پیشین پتروشیمی شیراز (از زیر شاخههای گسترش نفت و گاز پارسیان) در فروردین ماه ۱۴۰۱به سمت مدیر عاملی پتروشیمی مارون منصوب گردید. ایشان دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی نفت از دانشگاه تهران و دکترای مدیریت مهندسی و ساخت هستند.
از سوابق مدیر عامل جدید شرکت پتروشیمی مارون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مدیر عامل شرکت مدیریت و بهرهبرداری پترو پارس
- عضو هیات مدیره توسعه فراگیر فولاد خوزستان
- مجری طرح جمعآوری گازهای همراه نفت مناطق نفت خیز جنوب (طرح آماک)
- مدیر عامل مجتمع فولاد میانه
قبل از دکتر امرائی، از سال ۹۶ آقای عبدالمجید محمدی مدیر عاملی شرکت پتروشیمی مارون را به عهده داشت.
تاریخچه
این پتروشیمی در بهمن ماه ۱۳۷۷ با شماره ۱۴۸۰۱۲ در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید ولی پس از انتقال دفتر مرکزی شرکت از تهران به ماهشهر در دی ماه ۱۳۸۶، دفتر شرکت با شماره ۶۴۹۹ در اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان ماهشهر ثبت گردید.
منطقه جغرافیایی
این شرکت در دو منطقه جغرافیایی قرار دارد. منطقه اول واحد بازیابی اتان است که کریت کمپ نام دارد و با مساحت ۹.۵ هکتار در ۳۰ کیلومتری جاده اهواز-ماهشهر واقع شده است. خوراک بخش الفین در این واحد تولید و توسط لولهای به طول حدود ۹۵ کیلومتر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ارسال میگردد.
منطقه دوم دارای زمینی با مساحت ۹۳ هکتار در سایت ۲ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی قرار دارد که دارای واحدهای الفین، پلی پروپیلن، آفسایت، اتیلن اکساید و اتیلن گلایکول، پلیاتیلن سنگین و سرویسهای جانبی میباشد.
کارهای خیریه
این شرکت با هدف بالا بردن سطح کیفی زندگی مردم منطقه اقدام به ساخت و تجهیز مدارس، ایجاد فضای سبز و انجام امور خیریه کرده است که در ادامه به چند نمونه از آنها اشاره میشود.
- مشارکت در تجهیز مرکز دیالیز بندر امام خمینی
- مشارکت با پتروشیمی لاله در ساخت ۶ مدرسه ابتدایی در روستای محروم شهرستان ماهشهر
- کمک به بهزیستی شهرستان ماهشهر به مناسبتهای مختلف
- پیگیری امور ساخت پروژه پارک آبی در شهرستان ماهشهر
- مشارکت در پروژه درختکاری حاشیه جاده شهرستان ماهشهر به سمت بندر امام
- مشارکت با شرکت پتروشیمی رجال در ساخت دارالایتام در شهرستان ماهشهر
- مشارکت با شهرداری شهرستان ماهشهر برای ایجاد مجموعه فضای سبز منطقه راه آهن شهرستان ماهشهر
- کمک به تجهیز مدارس شهرستان ماهشهر (کولر، آب سردکن، وسایل کمک رفاهی و آموزشی)
- مشارکت با شهرداری ماهشهر در ساخت میدان ورودی به شهرستان از جاده هندیجان
- ساخت مدرسه دخترانه ۱۰ کلاسه در مجموعه منازل مهر شهرستان ماهشهر
محصولات پتروشیمی مارون
این شرکت محصولات بسیاری تولید میکند که در ادامه به مهمترینهای موارد آن اشاره میکنیم:
الفین
شرکت پتروشیمی مارون در بخش الفین با توان تولید ۱.۱ تن اتیلن بهصورت سالیانه، جزء تعداد کمی از واحدهای مگا الفین بهرهبرداری شده در کشور محسوب میشود.
این شرکت علاوه بر تولید سالانه ۱.۱ میلیون تن اتیلن گرید پلیمری، حدود ۲۰۰ هزار تن پروپیلن گرید پلیمری نیز تولید می کند. از محصولات دیگری که در این بخش تولید میشوند میتوان به +C۳، هیدروژن، بنزین پیرولیز و متان اشاره کرد.
اتیلن گلایکول
ظرفیت سالیانه واحد تحت لیسانس shell (شل)، ۴۴۳ کیلو تن است. این واحد محصولاتی از جمله تریاتیلن گلایکول، دیاتیلن گلایکول و منواتیلن گلایکول را تولید میکند.
پلی پروپیلن
این شرکت پتانسیل تولید انواع گریدهای پلی پروپیلن با ظرفیت سالانه ۳۰۰ هزار تن را دارد. جالب توجه است که میزان تولیدی شرکت مارون با ۴ شرکتی که این مواد را از قبل در ایران تولید میکردند، برابری میکند. در این پتروشیمی برخی موادی که تولید میشوند کاربرد گستردهای در صنعت خودروسازی دارند، از جمله گرید PP HIFAX که پتروشیمی مارون نخستین تولید کننده این کوپلیمر هتروفاز در ایران محسوب میشوند. گفتنی است در این شرکت امکان تولید بیش از ۹۰ گونه از گریدهای پلی پروپیلن از جمله کوپلیمرهای هتروفاز، کوپلیمرهای رندوم و هموپلیمر وجود دارد.
پلیاتیلن سنگین
پتروشیمی مارون دارای قابلیت تولید ۳۰۰ هزار تن پلیاتیلن سنگین در سال است. همچنین این شرکت پتانسیل تولید ۲۱ گرید متفاوت از پلیاتیلن سنگین را دارد.
کاربرد محصولات پتروشیمی
همانطور که گفته شد محصولات شرکت پتروشیمی مارون به چند دسته تقسیم میشوند که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند. محصولات این شرکت از پلی پروپیلن تولید میشوند که در تولید لوازم خانگی، لوازم تحریر، وسایل ماهیگیری و تور، لوله، الیاف نساجی، اسباب بازی، پوشش کابل، قطعات الکترونیکی، مبلمان و بخشهای بسیار دیگر کاربرد دارند.
بهغیر از موارد گفته شده پلیاتیلن سنگین نیز در این شرکت تولید می شود که در ساخت بطری، جعبههای مختلف، مواد آرایشی و بهداشتی، صندوقهای حمل مواد، ظروف روغن، الیاف با مقاومت بالا، فیلمهای کشسان، لولههای فشار بالا و عایق کابل کاربرد دارند.
راههای ارتباط با پتروشیمی مارون
دفتر مدیر عامل: ۰۶۱۵۲۲۹۵۱۰۰
امور پیمانها: ۰۶۱۵۲۲۹۵۱۴۰
پشتیبانی سایت: ۰۶۱۵۲۲۹۵۱۴۷
آدرس: خوزستان، ماهشهر، منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، سایت ۲
کد پستی: ۶۳۵۳۱۶۹۳۱۱
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت پتروشیمی مارون مراجعه کنید.