رویداد فناورانه پتروفن زون
  • استقبال از شرکت های فناور و ضیافت شام با حضور کارشناسان پتروشیمی
  • پایان ثبت نام
  • جلسات B2B شرکت‌های منتخب با کارشناسان پتروشیمی اروند
  • جلسات B2B شرکت‌های منتخب با کارشناسان پتروشیمی کارون
  • رویداد فناورانه پتروفن زون
  • فرم پرسشنامه تور فناورانه پتروفن زون
  • فرم ثبت نام رویداد فناورانه پتروفن زون
  • فرم صورت جلسه پتروفن زون ۲
  • فرم گزارش کارشناسان پتروشیمی
  • گالری تصاویر
  • مروری بر رویداد پتروفن زون
  • نظر شرکت‌های حاضر در پتروفن راجع به این رویداد
  • وبلاگ

معرفی شرکت پتروشیمی اروند و محصولات آن

ارسال شده توسط 1402-01-13 ۰

پتروشیمی اروند

شرکت پتروشیمی اروند به عنوان بزرگترین تولید‌کننده زنجیره PVC در جهان شناحته می‌شود برای توسعه صنعتی و خودکفایی هر چه بیشتر و همچنین تولید مواد اولیه برای صنایع پایین دستی در خارج و داخل ایران، با مساحت ۱۰۸ هکتار در سایت ۳ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی احداث گردید.

این پروژه بزرگ با چشم اندار تولید محصولاتی مانند E-PVC با میزان تولید سالیانه ۴۰ هزار تن پلی وینیل کلراید به روش امولسیون، S-PVC با تولید سالیانه پلی وینیل کلراید به روش سوسپانسیون و کاستیک با خلوص صد درصد با میزان تولید ۶۳۴ هزار تن به صورت سالیانه راه‌اندازی شد.

از اهداف دیگر این پروژه تولید سالیانه ۱۶۲۶۰ تن آب ژاول، تأمین ۱۸۶۷۰۰ تن گاز کلر برای بعضی از پتروشیمی‌های حاضر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در سال و سالیانه ۳۲۹۳۰۰ تن ‌اتیلن دی کلراید برای برطرف کردن نیاز شرکت‌های داخل و خارج کشور می‌باشد.

در آبان ۸۲ برای فاز‌های مهندسی و تأمین تجهیزات این شرکت پس از برگزاری مناقصه شرکت Uhde از آلمان و سازه از ایران انتخاب شدند و قرارداد‌های اجرای طرح به صورت EP به امضا طرفین رسید.

شرکت پتروشیمی اروند که یکی از بزرگترین پتروشیمی‌های ایران است، فعالیت خود را تحت نظر شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس انجام می دهد. این شرکت در راستای پیشرفت و رفع مشکلات و موانع موجود در زمستان ۱۴۰۱ طی همکاری با مرکز گسترش اینترنت اشیا ایران در رویداد فناورانه پتروفن زون شرکت کرد.

محصولات شرکت پتروشیمی اروند

خوراک‌های اصلی شرکت پتروشیمی اروند‌ اتیلن و نمک صنعتی می‌باشند که ۱۳۰۰۰۰۰ تن نمک از دریاچه‌های نمک شهر بندر امام خمینی (ره) و تسویه در کارخانه شستشوی نمک و حاصل شدن آب نمک به دست می‌آیند. آب نمک تولید شده از طریق ۲۲ کیلومتر لوله کشی به پتروشیمی اروند منتقل می‌شود.

گاز کلر و هیدروژن تولید شده در شرکت پتروشیمی اروند در کارخانه کلر آلکالی این شرکت به روش الکترولیز از آب نمک حاصل می‌شود.

این شرکت در راستای حفظ و نگهداری محیط زیست و با هدف عدم استفاده از جیوه در واحد کلر آلکالی از تکنولوژی‌های مدرنی استفاده کرده است.

گاز کلر تولید شده در شرکت پتروشیمی اروند در شرکت‌های پتروشیمی دیگر مانند کارون، غدیر، خوزستان و بندر امام به عنوان خوراک استفاده می‌شود. همچنین این گاز به کارخانه EDC/VCM ارسال می‌شود تا به همراه ‌اتیلن که از خط ‌اتیلن غرب دریافت شده به EDC و پس از آن به VCM تبدیل گردد. VCM حاصل شده پس از ارسال به کارخانه PVC در فرآیند تولید به محصولات S-PVC و E-PVC استفاده می‌شود.

برای تکمیل مسیر تولید محصولات شرکت پتروشیمی اروند انجام پروژه‌هایی به صورت پیش نیاز، لازم بوده است. از مهمترین آن‌ها می‌توان پروژه‌های زیر را نام برد:

  • واحد اکسیژن
  • خطوط انتقال آب نمک
  • برج‌های خنک‌کننده
  • واحد تغلیظ اسید سولفوریک
  • خطوط لوله و ارسال محصول از شرکت پتروشیمی اروند به اسکله شماره ۲
  • افسایت
  • واحد شستشوی نمک

 

محصولات این شرکت برای تولید شیلنگ‌ها، لوازم آشپزخانه، پاک‌کننده‌های صنعتی، انواع لوله‌ها، عاق‌های حرارتی، ضدعفونی‌کننده‌ها، تهیه مواد شوینده و اسباب بازی‌ها در صنایع پتروشیمی و نساجی کاربرد دارند.

شرکت پتروشیمی اروند

واحدهای شرکت پتروشیمی اروند

این شرکت دارای سه واحد کلی می‌باشد که هر کدام از آن‌ها در زیر به اختصار توضیح داده شده‌اند.

 PVC

تولید و عرضه محصول با کیفیت، اقتصادی و با ارزش PVC یکی از مهمترین اهداف شرکت پتروشیمی اروند می‌باشد. میزان پتانسیل تولید این کارخانه سالانه ۴۰۰۰۰ تن E-PVC و ۳۰۰۰۰۰ تن S-PVC برای تأمین نیاز‌های بازار‌های هدف در نظر گرفته شده است. با استفاده از روش سوسپانسیون پودر S-PVC در هشت گرید مختلف و همچنین با بهره‌گیری از روش امولسیون پودر E-PVC در پنج گرید مختلف تولید و وارد بازار می‌شوند.

این دو واحد به طور کلی بخش‌های زیر رت شامل می‌شوند:

 

۱- بخش تهیه خوراک (VCM and Demineralized Water Supply )

۲- بخش خشک کردن و بسته‌بندی (Drying and Bagging )

۳- بخش گاز زدایی (Degassing )

۴- بخش محلول‌سازی و تهیه کاتالیست‌ها (Dissolving )

۵- بخش پلیمریزاسوین (Polymerization )

 

همانطور که قبلاً گفته شد خوراک اصلی کارخانه، PVC تولیدی در واحد EDC/VCM می‌باشد.

شرکت پتروشیمی اروند جهت افزایش کیفیت و باز دهی محصول تولیدی از فناوری جدید شرکت Vionnlit در روند تولید PVC بهره می‌گیرد.

همچنین در کارخانه S-PVC خوراک VCM دریافتی از EDC/VCM آبگیری شده و در ناحیه پلیمریزاسیون که شامل شش راکتور بچ (Batch) است استفاده می‌شود. با استفاده از تکنولوژی intercooler در راکتور‌ها هزینه تولید کاهش و کارایی آن‌ها افزایش می‌یابد.

شرکت پتروشیمی اروند

EDC/VCM

این واحد از کارخانه شرکت پتروشیمی اروند وظیفه تولید خوراک لازم برای واحد PVC که EDC و VCM را بر عهده دارد، این واحد مهم از دو بخش زیر تشکیل شده است:

بخش اول

این بخش از پتروشیمی اروند سه واحد خالص‌ سازی (EDC Purification) و تولید و خالص‌ سازی ‌اتیلن دی کلراید به معنی واحد کلریناسیون مستقیم‌ اتیلن و اکسی کلریناسیون را در بر می‌گیرد.

بخش دوم

بخش دوم واحد‌های خالص‌ سازی VCM، واحد سوزاندن ضایعات مایع و گازی، واحد مخازن و واحد کراکینگ EDC را شامل می‌شود.

جهت تولید EDC گاز کلری که در واحد کلر آلکالی تولید شده با ‌اتیلن ورودی ترکیب می‌شود، سپس در راکتور کلریناسیون مستقیم واکنش می‌دهد و در نهایت منجر به تولید EDC می‌شود.

EDC تولید شده در راکتور کلریناسیون که در نتیجه واکنش HCI با ‌اتیلن و اکسیژن فراهم آمده پس از رطوبت زدایی در واحد ۱۳۰ به همراه EDC تولید شده در بخش کلریناسیون مستقیم جهت تصفیه شدن به واحد ۱۳۰ ارسال می‌شود.

EDC خالص شده به مخازن صادراتی (واحد ۱۸۰) یا مخازن میانی (واحد ۱۷۰) ارسال می‌گردد. البته بخشی از آن توسط پمپ‌ها به واحد کراکینگ فرستاده می‌شود تا در کوره‌های آن به EDC و HCI تجزیه شود. HCI تولید شده در این بخش به واحد اکسی کلریناسیون منتقل می‌شود.

در نتیجه واکنش‌های کراکینگ VCM در واحد کراکینگ تولید می‌شود که برای تصفیه و ذخیره شدن برای مصرف در واحد PVC به واحد ۱۵۰ فرستاده می‌شود.

در پتروشیمی اروند تمام گاز‌هایی که در بخش‌های مختلف به عنوان مازاد خارج می‌شوند به واحد ۱۶۰ ارسال و در آنجا سوزانده می‌شوند. در این بخش با بهره گرفتن از حرارت تولیدی از سوزاندن این گاز‌ها بخار MP (یا فشار متوسط) حاصل می‌شود.

شرکت پتروشیمی اروند

کلر آلکالی (CA)

بخش کلر آلکالی دارای طرفیت تولید سالیانه ۶۶۰ هزار تن کاستیک (NaOH) بر مبنای ۱۰۰% و معادل ۱۳۲۰۰۰۰ بر مبنای ۵۰% را داراست. این واحد دارای دو خط تولید می‌باشد و هر خط وظیفه تولید نیمی از تولید کارخانه را بر عهده دارد. این واحد از آب نمک دارای غلظت ۳۱۰-۳۰۰ gr/lit برای خوراک خود استفاده می‌کند که سالیانه ۱۱۹۶۰۰۰ تن آب نمک شسته شده از واحد استحصال و شستشوی نمک برای این بخش فراهم می‌گردد.

واحد‌های کارخانه کلر آلکالی را می‌توان به ۴ بخش مجزا تقسیم کرد:

۱-بخش فیلتر اسیون آب نمک و ته نشینی (filteration & purification)

۲- بخش الکترولیز آب نمک (cellroom)

۳-بخش تولید هیدروژن-اسید کلریدریک و تغلیظ کاستیک و خالص‌سازی کلر و تولید آب ژاول (purification unit)

۴-واحد تصفیه پساب (wast water treatment)

بخش اول

ابتدا به آب نمک ورودی، کاستیک (NaOH) و کربنات سدیم اضافه می‌شود، پس از ته نشین شدن ناخالصی‌های جامد معلق آب نمک به واحد فیلتراسیون ارسال می‌گردد. این واحد از سه فیلتر تشکیل شده است؛ فیلتر‌های شمعی، فیلتر‌های تعویض یونی و فیلتر‌های آنتراسیت که هر کدام از آن‌ها به ترتیب در حذف ذرات جامد محلول، حذف مولکولی ناخالصی‌های کلسیم و منزیم تا ۲۰ppb و حذف ذرات جامد معلق کاربرد دارند

بخش دوم

این بخش شامل ۲۴ الکترولایز است که هر کدام از آن‌ها ۱۶۸ سل الکترولیز را در خود جای داده‌اند و ۵ سل در هر یک از آن‌ها به صورت یدکی قرار گرفته است.

درون هر سل الکترولیز آب نمک غلیظ در آندوکاتد (یا همان میان دو قطب منفی و مثبت) قرار می‌گیرد و با جریانی حداکثر تا ۱۴.۸۶ کیلو آمپر برای هر الکترولایز و چگالی جریان ۵.۴۶ Ka/cm۲ تجزیه می‌گردد و یون‌های Cl و Na+ از این فرآیند حاصل می‌شوند. مقداری هیدروژن در قسمت کاتدی از هر سل نیز به دست می‌آید.

Na+ بعد از عبور از غشاء و ترکیب با OH+ باعث تولید NaOH می‌شود، همچنین Cl پس از اضافه شدن الکترون به آن به گاز کلر تبدیل می‌شود.

بخش سوم

در واحد تغلیظ، کاستیک ۳۲% NaOH خارج شده از سل‌ها تا ۵۰% تغلیظ می‌شود و پس از ارسال به مخازن فروش آماده فروش می‌شوند.

در قسمت اسید‌ سازی کلر خروجی از ناحیه کمپرسور و مقداری از هیدروژن آزاد شده از بخش تصفیه هیدروژن در کوره سوزانده می‌شوند و گاز اسید کلریدریک حاصل می‌شود که بعد از جذب در آب به HCl تبدیل می‌شود و برای مصارف داخلی شرکت پتروشیمی اروند به کار ‌می‌روند.

آب ژاول نیز از ترکیب NaOH و کلر به دست می‌آید.

بخش چهارم

در این بخش پساب ارسال شده از کلیه واحد‌ها ابتدا رقیق و سپس خنثی می‌شود، بعد از آن PH پساب‌ها تنظیم شده و کلر آزاد آن‌ها حذف می‌گردد تا برای استفاده‌ها دیگر به شرکت فجر انرژی خلیج فارس ارسال شوند.

راه‌های ارتباط با شرکت پتروشیمی اروند

آدرس : ماهشهر – منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی – سایت ۳

آدرس الکترونیکی: info@arvandpvc.ir

شماره تماس: ۰۶۱۵۲۱۲۶۰۰۰

برای کسب اطلاعات می توانید به سایت شرکت پتروشیمی اروند مراجعه فرمایید:

https://www.arvandpvc.ir/

مقالات

پاسخ دهید


لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راه‌های ارتباطی

  • واتساپ: 09361203498
  • تماس: 06133730906
  • ایمیل : petrofan@iotbiz.ir
  • آدرس: خوزستان، اهواز، کیانپارس، خیابان پهلوان غربی، پلاک 140
تمام حقوق مادی و معنوی متعلق به رویداد فناورانه پتروفن زون است.